aeropress min

 

Cantitate cafea: 16 g (64g cafea/l apa)
Cantitate apa: 250 g
Macinare: medie (6)
Temperatura apei: 85°C
Preinfuzie: 30 secunde
Timp total preparare: 1:30 minute

Metoda
1. Filtrul de hartie se pune in sita si se clateste bine cu apa fierbinte, deasupra unei cani.
2. Se inverseaza AeroPress-ul, se extrage pistonul pana sub marcajul 4 si se incalzeste cu apa fierbinte.
3. Se macina cafeaua si se pune in AeroPress.
4. Se torna 40 g apa si se amesteca viguros timp de 5 secunde cu padela, preinfuzand pentru 30 de secunde.

 

aeropress 2



5. Se torna si restul de 210 g apa, amestecand din nou timp de 5 secunde.
6. La minutul 1:20, se infileteaza sita cu filtrul de hartie si se aseaza o cana/carafa peste AeroPress, dupa care se inverseaza totul (cana jos).
7. Pistonul se apasa usor, cu o presiune constanta, pana auzi sunetul aerului iesind prin sita. Acest pas ar trebui sa dureze aproximativ 30 secunde.
8. Cafeaua se toarna in cesti preincalzite, se asteapta scaderea temperaturii sub 60° C si este gata pentru a fi savurata.

 

aeropress 1

 

Observatii
Metoda de preparare, cantitatile, timpii si temperaturile indicate sunt orientative – nu absolute. Asa cum se spune ca repetitia este mama invataturii, un espresso perfect se obtine prin experiment si repetitie.