Cantitate cafea: 16 g (70g cafea/l apa)
Cantitate apa: 230 g
Macinare: medie spre fina (4)
Apa fierbinte

Metoda
1. Apa se fierbe intr-un vas separat si se toarna in rezervorul moka pot-ului. Apa nu trebuie sa depaseasca marcajul de maximum.
2. Sita se insereaza in rezervor.
3. Cafeaua se macina si se pune in sita, niveland-o in plan orizontal, fara a o presa. Cafeaua trebuie sa umple sita pana in buza.
4. Se insurubeaza partea de sus a moka pot-ului in cea de jos folosind un prosop umed sau manusi antitermice.
5. Se ridica capacul moka pot-ului si se pune pe o sursa de caldura cu intensitate medie.
6. La un moment dat cafeaua va incepe sa curga prin tija centrala si va fi închisa la culoare, aceasta deschizandu-se progresiv.
7. Cand culoarea cafelei este portocalie spre galbena, se ia moka pot-ul de pe sursa de caldura si se raceste partea de jos sub un jet de apa rece, pentru a opri extractia.
8. Cafeaua se toarna in cesti preincalzite, se asteapta scaderea temperaturii sub 60° C si este gata pentru a fi savurata.


Observatii
Metoda de preparare, cantitatile, timpii si temperaturile indicate sunt orientative – nu absolute. Asa cum se spune ca repetitia este mama invataturii, un cafeaua perfecta
se obtine prin experiment si repetitie.