Cantitate cafea: 12 g (60g cafea/l apa)
Cantitate apa: 200 g
Macinare: medie (5)
Temperatura apei: 85°C
Preinfuzie: 30 secunde
Timp total preparare: 2:30 minute

Metoda

1. Se indoaie marginea lipita a filtrului de hartie, astfel incat sa poata fi asezat in V60, dupa care se clateste bine cu apa fierbinte pentru a elimina gustul de hartie.
2. Se macina cafeaua si se pune in filtru, scuturandu-l usor pentru a nivela patul de cafea.
3. Se preinfuzeaza cu apa, folosind dublul cantitatii de cafea (24 g in acest caz), pentru 30 de secunde.
4. Se toarna apa in spirala, din centru spre exterior, fara a se atinge filtrul cu firul de apa.
5. Se alimenteaza in continuare cu un fir subtire de apa, constant, cu aceleasi miscari circulare.
6. Se toarna apa in acelasi mod pana se umple filtrul si se pastreaza plin pana ajunge la 200 ml apa, apoi se lasa sa se scurga complet.
7. Un strat uniform de cafea ar trebui sa acopere filtrul pâna sus.
8. Cafeaua se toarna in cesti preincalzite, se asteapta scaderea temperaturii sub 60° C si este gata pentru a fi savurata.


Observatii
Metoda de preparare, cantitatile, timpii si temperaturile indicate sunt orientative – nu absolute. Asa cum se spune ca repetitia este mama invataturii, un espresso perfect
se obtine prin experiment si repetitie.

Acceseaza aici accesoriile necesare pentru cafea la filtru Hario.