uganda 1


Uganda este a saptea cea mai mare producatoare de cafea din lume. Majoritatea cafelei din Uganda este crescuta in mici ferme locale. In gospodariile traditionale femeile sunt responsabile de cultivarea si cresterea cafelei, ocupatie care produce de cele mai multe ori singura sursa de venit a familiei repective.

uganda 2


Cafeaua este cultivata la altitudini moderate de 1300 - 2000 de metri, pe pantele muntelui Elgon, lucru din care rezulta o boaba dura, potrivita pentru o prajire mai intensa. Cafeaua Uganda Turaco este mai corpolenta decat alte cafele din estul Africii, si cu o aciditate mai scazuta. Turaco este o cafea greu de comparat cu altele, descrisa ca avand note rustice de fruct si o aroma complexa puternica.

uganda 3

Cafeaua Uganda Turaco este o cafea perfecta pentru un espresso single origin extraordinar.

rwanda 1


Dintre toate tarile producatoare de cafea din Africa de Est, Rwanda are probabil una dintre cele mai interesante istorii, cafeaua fiind strans legata de renasterea tarii dupa tragicul razboi civil din 1990.

rwanda 2


Cafeaua 100% arabica, Rwanda este cultivata la o altitudine de 1800 – 2000 m si reprezinta buchetul clasic al tarii. Micile plantatii ale tarii ofera o cafea de calitate superioara, organica, complexa, cu un gust distinctiv. Este o cafea revigoranta care iti surprinde papilele gustative si incanta bolta palatina.

rwanda 3

Aroma florala subtila de trandafir impreuna cu aciditatea moderata o face potrivita pentru orice moment al zilei.

peru 1


Peru Finca e o varietate de Arabica, cultivate in muntii Amazon. Altitudinea, solul, clima, au oferit dintotdeauna conditii ideale cultivarii cafelei si obtinerii unor produse de calitate superioara. Cafeaua este selectata si prelucrata manual in timp. Prin prajire aceasta capata o aroma intensa si exotica.

Aroma boabelor de cafea din Peru este usor dulce, de ciocolata, nuca si fructe de padure.

peru 2